Lớp 10Tiếng Anh

When scotsman alexander graham bell

Đáp án và lời giải chính xác cho câu hỏi When scotsman alexander graham bell cùng với kiến thức mở rộng về một số bài đọc dạng điền từ là những tài liệu học tập vô cùng bổ ích dành cho thầy cô và bạn học sinh.

Câu hỏi: Chọn đáp án đúng

When Scotsman Alexander Graham Bell (1) ____ the telephone in 1876, it was arevolution incommunication. (2) ____ the first time, people could talk to each otherover great distances almost as clearly as if they were in the same room. Nowadays, though, we (3) ____ usc Bell’s invention for takingphotographs, (4) ____ theInternet or watching video clips rather than talking. Over the last two decades a new (5) _____ of spoken communication has emerged: the mobile phone. 

1. A. has been invented 

Bạn đang xem: When scotsman alexander graham bell

B. is invented 

C. invented 

D. was invented 

2. A. As 

B. By 

C.For 

D. Since 

3. A. increase 

B. increased 

C. increasing  

D. increasingly

4. A. accessing 

B. contacting 

C. entering 

D. searching 

5. A. aids 

B. means 

C. tools 

D. ways

Trả lời:

1. C. invented

2. C. For

3. D. increasingly

4. A. accessing

5. B. means

Mở rộng kiến thức về một số bài đọc dạng điền từ

Bài 1:

   What do people do when they know that they have just (1) _____ a cold? It depends on what (2) _____ of person they are. In the case of colds, people can be divided into two groups according to the way they react. The first group (3) _____ it for granted that whenever they do, the cold will last for at least a week so there’s no point in doing anything about it. The other group rushes to the chemist to (4) ______ medicine that they think will help them.

  Experts say that if you look after yourself (5) _____, you can reduce your chances of falling ill in the first place. We are constantly (6) ______ to bacteria and one way of avoiding (7) ______ is to wash your hands frequently. It is also important to eat plenty of fresh fruit and vegetables, drink a lot of water, tea and juices, and go out in the fresh air regularly. But what do you do when you already have a runny nose and such a sore throat that you can hardly (8) _______? Before rushing off to the doctor for a (9) ______, there are various (10) ______ remedies that can help, such as Echinacea and ginger tea. Rest is also (11) _____, as this helps the body fight the virus. You should, however, tale into (12) _____ the fact that no matter what you do, you need to be patient since it will take a few days before you completely recover from your cold.

1. A. taken

B. fallen

C. hit

D. caught

2. A. branch

B. kind

C. study

D. assessment

3. A. takes

B. thinks

C. understands

D. tells

4. A. achieve

B. require

C. equip

D. purchase

5. A. usually

B. independently

C. properly

D. personally

6. A. treated

B. shown

C. activated

D. exposed

7. A. injury

B. infection

C. hurt

D. wound

8. A. swallow

B. chew

C. recover

D. gulp

9. A. script

B. recipe

C. prescription

D. notice

10. A. individual

B. natural

C. achievable

D. physical

11. A. essential

B. appealing

C. obliged

D. capable

12. A. thought

B. knowledge

C. consideration

D. advantage

Đáp án:

1. D

2. B

3. A

4. D

5. C

6. D

7. B

8. A

9. C

10. B

11. A

12. C

Bài 2:

One aspect of human behavior that scientists find interesting is our desire to help others.

Some experts claim that this is not a natural tendency. The (1) ______ these experts put

forward is that we only assist other people if it is in our own (2) ____ to do so. We are

kind to people because we may need their help at some time in the future. We hope that if

we have behaved well towards people, they will be more (3) ________ to treat us kindly.

This suggests that whenever we are considerate towards someone, we are in fact acting (4)

______. However, according to one study, this may not always be the case. The (5)

_____ in the study were asked to play an online game in which they were asked to give

away some money. While the players were (6) ______ in the game, many of them were

willing to share money with the others who were (7) _____ part in the experiment,

despite the fact they did not (8) _____ from this in any way. The scientists who (9) _____

the experiment also analyzed the players DNA samples. The scientists found a

relationship between these people’s DNA and their willingness to be generous. The

scientists reached the (10) ______ that some people are naturally kind and helpful

without expecting anything in return.

Similar behavior has actually been (11) _____ in the chimpanzee. In experiments, these

animals have acted in a very (12) ______ way toward their fellow chimps

1. A. impression

B. argument

C. technique

D. discussion

2. A. interests

B. wishes

C. rights

D. needs

3. A. expected

B. possible

C. likely

D. probable

4. A. typically

B. selfishly

C. arrogantly

D. intentionally

5. A. members

B. actors

C. demonstrators

D. participants

6. A. interested

B. active

C. involved

D. conditioned

7. A. taking

B. being

C. playing

D. doing

8. A. expect

B. extend

C. thrive

D. benefit

9. A. performed

B. carried

C. conducted

D. constructed

10. A. conclusion

B. ending

C. decision

D. argument

11. A. known

B. observed

C. watched

D. shown

12. A. interactive

B. behavioral

C. lively

D. cooperative

Đáp án:

1. B

2. A

3. C

4. B

5. D

6. C

7. A

8. D

9. C

10. A

11. B

12. D

Đăng bởi: THPT Ninh Châu

Chuyên mục: Lớp 10, Tiếng Anh 10

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button