Lớp 12Tiếng Anh

……a happy marriage should be based on love

Đáp án chính xác nhất cho câu hỏi trắc nghiệm “………a happy marriage should be based on love” cùng với những bài tập luyện tập là tài liệu đắt giá dành cho các thầy cô giáo và bạn em học sinh tham khảo.

Câu hỏi Trắc nghiệm:

A : …………. a happy marriage should be based on love. 

B : I definitely agree ! 

Bạn đang xem: ……a happy marriage should be based on love

a. I really know 

b. As I see it 

c. Personally, I think 

d. Do you think so

Trả lời:

Đáp án đúng: C

Giải thích: Dịch gợi ý thì thấy đây là quan điểm cá nhân của bạn A ( vì dùng từ should) Personally nghĩa là cá nhân

Nội dung câu hỏi này nằm trong phần Trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2: Cultural Diversity, hãy cũng Top tài liệu tìm hiểu một số bài tập trắc nghiệm nhé!

Mở rộng các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2: Cultural Diversity

Bài 1: Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1. A. partnership     B. romantic     C. actually     D. attitude

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 1. Đáp án B trọng âm 2.

Question 2. A. believe     B. marriage     C. response     D. maintain

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 2. Đáp án B trọng âm 1.

Question 3. A. summary     B. different     C. physical     D. decision

Đáp án: D

Giải thích: Đáp án A, C, B trọng âm 1. Đáp án D trọng âm 2.

Question 4. A. attractiveness     B. traditional     C. generation     D. American

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 2. Đáp án C trọng âm 3.

Question 5. A. certain     B. couple     C. decide     D. equal

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 1. Đáp án C trọng âm 2.

Question 6. A. maintain     B. attitude     C. determine     D. develop    

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 2. Đáp án B trọng âm 1.

Question 7. A. brilliant     B. different     C. secretary     D. attractive

Đáp án: D

Giải thích: Đáp án A, B, C trọng âm 1. Đáp án D trọng âm 2.

Question 8. A. generational     B. interpersonal     C. discrimination     D. nationality

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 3. Đáp án C trọng âm 4.

Question 9. A. studious     B. unite     C. mature     D. involve

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án B, C, D trọng âm 2. Đáp án A trọng âm 1.

Question 10. A. frustrating     B. charity     C. impairment     D. infectious

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 2. Đáp án B trọng âm 1.

Bài 2: Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

Câu 1:

a. partnership

b. romantic

c. actually

d. attitude

Câu 2:

a. believe

b. marriage

c. response

d. maintain

Câu 3:

a. summary

b. different

c. physical

d. decision

Câu 4:

a. attractiveness

b. traditional

c. generation

d. American

Câu 5:

a. certain

b. couple

c. decide

d. equal

Câu 6: Many Vietnamese people _____ their lives for the revolutionary cause of the nation

a. sacrifice

b. sacrificed

c. sacrificial

d. sacrificially

Câu 7: Most of us would maintain that physical _____ does not play a major part in how we react to the people we meet.

a. attract

b. attractive

c. attractiveness.

d. attractively

Câu 8: They had a_____ candlelit dinner last night and she accepted his proposal of marriage.

a. romance

b. romantic

c. romantically

d. romanticize

Câu 9: Reading the story of the _____ having her dress torn off in the lift reminded me of my friend’s wedding.

a. groom

b. bride

c. celibate

d. groomsman

Câu 10:  I do not think there is a real _____ between men and women at home as well as in society.

a. attitude

b. value

c. measurement

d. equality

Bài 3: Read the following passage and then choose the best answer.

When people plan to marry, they expect to find in their partner not only a lover but a friend also. They find a person with whom they can share their opinions, their emotions, thoughts and fears. In marriage we are looking for a partner who will be able to understand our values, our likes and dislikes.

If a man and a woman are born and raised in the same country, most likely they are familiar with the same songs, movies, jokes, books and life in general. They basically have the same roots. In the case of a western man and foreign woman family everything is more complicated and requires much more patience and understanding from both spouses. On one hand each of the partners has an opportunity to learn a great deal about the other’s country, culture, traditions and life styles which can be very interesting. On the other hand it can be very disappointing if there is the inability to understand your partner’s excitements and frustrations. For example, you are watching the television and suddenly you see a famous actor or singer, or other type of an artist whose name you have grown up with. Maybe this artist was an idol for your parents and the music of this artist was often played in your house when you were a child. Unfortunately you realize that your wife is unable to understand your feelings because she has no idea who this artist is. Her eyes are absolutely empty because she has never even heard the song before. You feel rather disappointed! Remember that your wife has the same situation with you. You do not know her country’s songs, her country’s famous actors, her books. She has her own memories and in actuality, for her, everything is much more difficult than it is for you. At least, you live in your own country where everybody can understand you. She lives in completely strange surroundings, where she has nobody to share her feelings with, except you.

Do some research and learn about your wife’s country, culture and lifestyles. Talk with her, ask her questions, get to know what songs she likes, what movies and books are of interest to her. The Internet will give you a great opportunity to find anything! Tell her about your country’s culture, let her listen to the music that you like, rent a movie for her that left you with great impression. Let her understand you better through the things that you like. Patience and time will help you to fight cultural differences.

Question 1. A spouse should …………

A. let the partner to do everything alone

B. be not only a lover but also a friend

C. not share the feelings with the partner

D. not interfere with what the partner’s likes and dislikes

Question 2. According to the passage, ………….

A. Spouses who have the same nationality need more patience and understanding in their marriage than those who are from different cultures.

B. Spouses who are from different cultures need more patience and understanding in their marriage than those who have the same roots.

C. Spouses who have the same roots go not share anything together.

D. Spouses who are from different cultures can never share anything together.

Question 3. If there is the inability to understand a spouse’s excitements and frustrations the marriage, he or she may feel ………….

A. faithful    

B. hopeless    

C. disappointed    

D. happy

Question 4. The passage is ………….

A. critical    

B. convincing    

C. advisory    

D. apologetic

Question 5. To overcome cultural differences in marriage needs ………..

A. patience and time    

B. time and money

C. movies and music    

D. books and the Internet

Đáp án:

1. B                    2. B                      3. C                      4. C                    5. A

Đăng bởi: THPT Ninh Châu

Chuyên mục: Lớp 12, Tiếng Anh 12

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button